Kulináris programok az ínyencfővárosban

© Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Az ínyencfőváros Stájerországban nem más, mint Graz, ahol a kultúra összekapcsolódik a kulináris élvezetekkel, így csalogatva a különleges falatokra és programokra kiéhezett érdeklődőket a városba.

Grazban az élvezetek minden formáját átélhetjük. Az idei évben a Styriarte klasszikus és régizenei fesztivál keretén belül átélt kimagasló kulturális élmények mellett az ínyencfőváros válogatott éttermeinek köszönhetően egyedülálló kulináris élvezetek is várnak ránk. 12 étterem kínál elsősorban a koncertek kezdési időpontja előtt egy speciális, háromfogásos Styriarte fesztiválmenüt, amelyet egységesen 25 euróért fogyaszthatunk el.

Styriarte jegyiroda és fesztiválmenük: www.styriarte.com
Szobafoglalás: www.graztourismus.at; www.genusshauptstadt.at

„Genuss-Spektakel Graz”: 2014. június 14–19.

© Graz Tourismus / Werner Krug

Az első alkalommal 2013-ban megrendezett „Genuss-Spektakel” nagy népszerűségre tett szert a látogatók körében. Az idei év programkínálata legalább olyan sokszínűre sikeredett, mint Graz kulináris kínálata: izgalmas kóstolások a tökmagolajtól kezdve a boron át egészen a csokoládéig, kulináris városnézés, fantáziadús ebédek, ünnepi gálavacsorák, sok-sok humor, varázslat és zene gondoskodik a tartalmas kikapcsolódásról. Az Ínyencbál (június 14-én), a „Spektakel-Brunch” (június 15-én), a gálaest, valamint a „Vacsora és Divat” (június 18-án) is a „Genuss-Spektakel” része.

Az „Ínyencfőváros hosszú asztala”: 2014. augusztus 16.

Grazban a kulináris rendezvénynaptár fénypontja egyértelműen az „Ínyencfőváros hosszú asztala”: egy csodálatos késő nyári este, egy díszesen megterített asztal a szabadban, egyedülálló kulináris élmények, a tartomány legjobb borai, mindez a Schlossberg, az Óratorony és a Városháza lenyűgöző kulisszája előtt – ezek egy feledhetetlen éjszaka hozzávalói. Az elmúlt évben a grazi szakácsoknak és partneréttermeknek már negyedik alkalommal sikerült 700 vendéget kiszolgálnia és elégedetté tennie.

© Graz Tourismus / Harry Schiffer

Kulináris városnéző túrák: egész évben

A megfelelő választás az ínyencfőváros sokszínű kínálatának felfedezéséhez: ízletes pihenők, izgalmas anekdoták jellemzik ezt a városnéző sétát. A hangulatos falusi piactól kezdve a nagymama receptje alapján készülő sült húson át egészen a sörkóstolást megelőző ízletes fogásokig számtalan finomságot ízlelhetünk meg a városnéző séta közben. Természetesen mindezt nem egyetlen séta alkalmával kell abszolválnunk. A kínálat változatos és szezonális, és a közkedvelt kulináris városnéző sétától a rendszeres időközönként tartott sörsétáig vagy a speciális kulináris szilvesztersétáig terjed. A mottó minden esetben ugyanaz: kóstolni és sétálni!

További információ: www.genusshauptstadt.at

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.