Csirke citromos-gombás szósszal

Valentin-napi jordán vacsoránk helyszíne az Amman étterem volt, ahol a séf, Razmak Jamal bebizonyította, hogy az arab konyha igazán izgalmas. Jamal megosztotta velünk egyik kedvenc ételének a receptjét. Íme!

Jamal a konyhában

Hozzávalók:

  • csirkemell filé
  • fokhagyma
  • koriander
  • petrezselyem
  • citrom
  • fehér bors
  • gomba
  • burgonya köretnek
  1. A csirkemell filét meggrillezzük, majd kicsit félretesszük.
  2. A fokhagymát nagyobb szeletekre vágom, vajon megpárolom korianderrel, petrezselyemmel, közben belefacsarok egy citrom levét, végül sóval, fehér borssal fűszerezem.
  3. A gombát külön párolom, picit pirítom, majd hozzáadom a fokhagymás szószhoz.
  4. Az elkészült szósszal meglocsolom a csirkemellet.
  5. Tepsis steak burgonyát szoktam hozzá választani köretként.

Jó étvágyat!

Razmak Jamal, az Amman étterem séfje

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.