Valentin-napi jordán vacsoránk helyszíne az Amman étterem volt, ahol a séf, Razmak Jamal bebizonyította, hogy az arab konyha igazán izgalmas. Jamal megosztotta velünk egyik kedvenc ételének a receptjét. Íme!
Hozzávalók:
- csirkemell filé
- fokhagyma
- koriander
- petrezselyem
- citrom
- fehér bors
- só
- gomba
- burgonya köretnek
- A csirkemell filét meggrillezzük, majd kicsit félretesszük.
- A fokhagymát nagyobb szeletekre vágom, vajon megpárolom korianderrel, petrezselyemmel, közben belefacsarok egy citrom levét, végül sóval, fehér borssal fűszerezem.
- A gombát külön párolom, picit pirítom, majd hozzáadom a fokhagymás szószhoz.
- Az elkészült szósszal meglocsolom a csirkemellet.
- Tepsis steak burgonyát szoktam hozzá választani köretként.
Jó étvágyat!
Razmak Jamal, az Amman étterem séfje