Egy csoki, ami nem olvad

Jól ismeri mindenki a reklámszolgent, hogy a szádban olvad, nem a kezedben. A Cadbury új édes találmányára ez fokozottan igaz. A híres brit csokigyártó ugyanis feltalálta azt a csokoládét, ami nem olvad meg a melegben.

 

Mivel Angliában sosincs olyan meleg, hogy megolvadjon a csoki, ezért a Cadbury új találmányát olyan „derűs” helyeken fogja árusítani, mint Brazília vagy India. Ez a táblás tejcsoki bizony még a 40 fokos hőséget is kibírja, méghozzá anélkül, hogy szétfolyna.

Hőálló csoki

A Cadbury márka eredetileg brit, de két évvel ezelőtt amerikai kézbe került, a Kraft élelmiszer csoport tagja lett. A Karftot támadások is érték, hogy a Cadbury ígéretét, miszerint a brit csokik a briteknek készülnek, nem veszi figyelembe, hiszen legújabb fejlesztését sem elsősorban az angol piacra szánja. Különben is, mivel a gyerekek a zsebükben szeretik magukkal vinni a csokit, a britek ugyanúgy hasznát fogják venni a találmánynak, mint a világ melegebb tájain élők.

A hétköznapi csoki már 34 fokon elkezd olvadni, de az új technológiának köszönhetően a cukrot kisebb részekre tudják bontani, így az apróbb szemcséket kevesebb zsír is képes bevonni. Ez az oka annak, hogy kevésbé hajlamos az olvadásra. Nagy-Britannia zord éghajlatú részein nem érdemes ezt a fajta tejcsokit árusítani, és a szakemberek elmondása szerint jobb is a hagyományos változat, mert az finomabb.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.