Egészségünk őre az olívaolaj

Kanalas orvosság

Az olívaolaj egészségmegőrző hatása vitathatatlan. Nagy előnye, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmaz (linolsav, linolénsav és arachidonsav), amelyek nem rakódnak le testünkben, így segítenek számos elengedhetetlen nyomelemnek és vitaminnak abban, hogy szervezetünkbe beépüljenek. Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, D-, E-vitamin és a béta-karotin. Az A-vitamin a szem megfelelő működésére, a haj és a bőr egészségére van jótékony hatással, míg magas D-vitamin-tartalma segíti a kalcium beépülését a csontokba. Erősíti az izomsejteket, és „gyógyír” a reumás ízületi gyulladásra is.

Igazi csodaszer

Klinikai kutatások támasztják alá, hogy az olívaolaj fogyasztása védi az érrendszert a meszesedéstől, csökkenti a koleszterinszintet. Megakadályozza a koleszterin lerakódását az erek falán, így nyújt védelmet a szívbetegségek ellen. Könnyen emészthető, mert gyorsan részecskéire bomlik. Nem rakódik le zsírként, ezért nem engedi kialakulni a cukorbetegséget és nem is hizlal. Tehát jó barátja a gyomornak, csökkenti a gyomorsavat és az epekő-képződést. Fekély és hurut kezelésére is kiváló. Emellett gyulladáscsökkentő hatású, illetve természetes fájdalomcsillapítóként is alkalmazza a népi gyógyászat.

A cikket táplálkozási szakértőnk, Pekáry Dorottya állította össze.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.