Dizájnos húsvéti csokik

A Bonbonier különleges kézműves csokoládé dobozokat és bonbonokat készít, és természetesen húsvét alkalmából mutatós csokitojásokat és csokinyalókákat is. Gondoltak tehát mindenkire, kicsikre és nagyokra, ahogy ez egy modern és fiatalos csapathoz illik. A csapattagok pedig Erdélyi Nóra, aki a dizájner csokikért felelős, illetve Csomor Tamás, aki a kis családi bizniszt vezeti.

- A húsvét a csokifogyasztás szempontjából “kiemelt” időszak. Nektek jó üzleti tapasztalataitok vannak ezzel az ünneppel kapcsolatban?

Mi is érezzük, hogy a vevők érdeklődnek a „húsvéti témájú csokoládé” termékek iránt. Elmondható azonban, hogy a minőségi csokoládé kereslete a magyar piacon az összes csokoládéhoz képest még mindig nagyon szűk. Ez alól sajnos a húsvét sem kivétel. Megfigyeltünk továbbá egy új trendet is a tudatosan étkező vásárlóink körében: húsvéti böjtöt összekapcsolják a tavaszi diétával, és a húsvét előtti időszakban visszafogják az édesség- és csokifogyasztásukat.

Nagy sláger a csokinyalóka

- Milyen “alkotásokat” készítetek húsvétra?

Az idei húsvétra különleges ízekkel és dizájnnal készültünk. Különleges ízek jegyében többfajta, tojás alakú bonbont készítettünk. A húsvéti tojásbonbonok között megtalálhatóak olyan új ízek, mint a bikavéres bonbonunk, vagy korábbi sikertermékeink új köntösben, például a sacher vagy a chilis bonbonunk. Különleges díszítésű és megmunkálású csokoládé tojásokkal készültünk mindenféle méretben, a 6 centistől a 22 centisig. Készítettünk olyan csokinyalókákat is húsvétra, amelyek nyuszival, csibével vagy tojással vannak díszítve.

- A figurák kialakításakor mennyire befolyásol benneteket a hagyomány és mennyire mertek újítók lenni?

Dizájner csokisként szeretjük megőrizni a hagyományokat és ezeket megújult formában, modernül tálalni, természetesen csokoládéból. Karácsonykor a karácsonyfa vagy az ajándékdoboz motívum indította el a fantáziánkat, ezeket megalkottuk csokoládéból. Modernné különleges formákkal és díszítésekkel tettük, így lettek igazán egyediek a termékeink. Fontos és örömteli visszajelzés számunkra a fogyasztóinktól, hogy sokan kérnek fel minket egyedi tervezésű csokoládé elkészítésére. Ezeket nagyon szeretjük, mert nincs két ugyanolyan feladat.

Csipkés csokitojás

- A vásárlóitok körében húsvétkor mi a sikertermék?

Vásárlóinknak egyértelműen az a csokitojásunk tetszik a legjobban, amelyben a külső, csipkeszerűen megmunkált, átlátszó étcsoki-tojás egy belső fehércsokoládé-tojást rejt magában. E mellett nagyon népszerűek a húsvéti díszítésű csokoládé nyalókáink is.

- A csokoládé dobozok ötlete honnan származik? Van-e olyan, amelyiket kimondottan húsvétra készítettetek?

Karácsonyra a barátainkat és családtagjainkat mindig saját készítésű ajándékokkal leptük meg. Hat évvel ezelőtt csokiból készült ajándékok következtek a sorban, pontosabban bonbonok voltak a palettán. Azonban csomagolás hiányában valamit ki kellett találni, hogy mibe kerüljenek átadásra. Ekkor született meg az első, kezdetleges csokidoboz, még tető nélkül. Három év múlva viszont már díszített, továbbfejlesztett dobozokat készítettünk ajándékba. Olyan jól sikerültek, és akkora sikerük volt, hogy úgy döntöttünk, belevágunk a csokidoboz gyártásba. Innen jön a szlogenünk is: „Kívül-belül csoki.”

- A bonbonjaitok nagyon dizájnosak, mutatósak. Van-e olyan, ami “tavaszi” ízvilágú?

Bonbonjainkat is egyenként díszítjük. A tökéletes megjelenés számunkra ugyanolyan fontos, mint a tökéletes ízvilág. Tavaszra a könnyedebb, „tavaszi” ízű bonbonokat ajánlunk. Ilyen például a mochito koktélra emléketető mentás-lime-os bonbonunk vagy a rosé fröccs nevű rosé borral készült bonbonunk.

Kívül-belül csoki: csokidobozok

- A húsvéti tojás talán a csokiban is klasszikus, de a csokinyalóka már kevésbé? Mennyire ismert ez a “műfaj” Magyarországon? A szülők szívesen vásárolják gyermekeiknek? Létezik-e ebből húsvéti szett?

A csokinyalóka, mint műfaj még kevésbé ismert Magyarországon. A szülők azonban szívesen veszik ezt gyerekeiknek. Ennek két oka van: a minőségi csokoládé egészségesebb, míg a cukorka, illetve a csokinyalókáink dizájnja nagyon egyedi, hiszen olyan ehető figurákat festünk, amelyek mindig alkalmazkodnak az adott ünnephez, szezonhoz. Ez alól a húsvét sem kivétel!

- A felnőttek szeretik az alkoholos bonbonokat. Készítetek ilyesmit? Milyen töltelékekkel dolgoztok?

Bonbon palettánk fele alkoholos, másik fele alkoholmentes. A trüffeljeink vagy bonbonjaink töltelékének alapja egy csokoládékrém, és ez van ízesítve „fűszerekkel” vagy alkohollal. Szerintünk minőségi termék csak minőségi alapanyagból készülhet. Ezért került például 12 éves Chivas Regal whiskey az egyik trüffelünkbe vagy a 2012-es Országos Rosé Borversenyen aranyéremmel jutalmazott Wekler rosé a rosé fröccs bonbonunkba.

A Bonbonier honlapját ITT találjátok.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.