Dióval töltött pisztráng gránátalma szósszal

Judittól, egy kedves ismerősünktől kaptuk a dióval töltött pisztráng receptjét. Ő a Tbilisiben található Linville étterem étlapján látta meg ezt az ételt, és megkérte a séfet, hogy árulja el, hogyan készül ez a finomság. Íme!

 

Dióval töltött pisztráng gránátalma szósszal

Hozzávalók 2 főre:

Hozzávalók

2 pisztráng, (kb. 20 dkg darabja)
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
2 gránátalma
1 teáskanál étkezési keményítő
Ízlés szerint cukor vagy méz a gránátalma öntet ízesítéséhez.

Elkészítés:

A diót megpirítom kissé egy száraz serpenyőben, és amikor kihűl, ledarálom a fokhagymával együtt.

Dióval töltve a pisztráng hasa

A pisztrángokat megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül-belül sózom és borsozom. A hasukba betöltöm a darált diót.

Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozok – mert az olívaolaj semmit sem ront el -, belefektetem a halakat, olívaolajjal meglocsolom, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.

Míg a halak sülnek, elkészítem a gránátalma öntetet. Néhány ép magot félreteszek a díszítéshez. Gyümölcsfacsaróval kifacsarom a gránátalma levét, kevés méz és egy teáskanál étkezési keményítő hozzáadása után állandó kevergetés mellett besűrítem a gyümölcslevet. Nagyon jól illik a diós töltelékhez!

Jó étvágyat hozzá!

Köszönet ezért a gyorsan elkészíthető, látványos ételért a Linville Cafénak, amelynek Facebook oldala a következő: KLIKK!!!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.