Judittól, egy kedves ismerősünktől kaptuk a dióval töltött pisztráng receptjét. Ő a Tbilisiben található Linville étterem étlapján látta meg ezt az ételt, és megkérte a séfet, hogy árulja el, hogyan készül ez a finomság. Íme!
Dióval töltött pisztráng gránátalma szósszal
Hozzávalók 2 főre:
2 pisztráng, (kb. 20 dkg darabja)
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
2 gránátalma
1 teáskanál étkezési keményítő
Ízlés szerint cukor vagy méz a gránátalma öntet ízesítéséhez.
Elkészítés:
A diót megpirítom kissé egy száraz serpenyőben, és amikor kihűl, ledarálom a fokhagymával együtt.
A pisztrángokat megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm. Kívül-belül sózom és borsozom. A hasukba betöltöm a darált diót.
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozok – mert az olívaolaj semmit sem ront el -, belefektetem a halakat, olívaolajjal meglocsolom, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Míg a halak sülnek, elkészítem a gránátalma öntetet. Néhány ép magot félreteszek a díszítéshez. Gyümölcsfacsaróval kifacsarom a gránátalma levét, kevés méz és egy teáskanál étkezési keményítő hozzáadása után állandó kevergetés mellett besűrítem a gyümölcslevet. Nagyon jól illik a diós töltelékhez!
Jó étvágyat hozzá!
Köszönet ezért a gyorsan elkészíthető, látványos ételért a Linville Cafénak, amelynek Facebook oldala a következő: KLIKK!!!