Depardieu Moszkvában is éttermet nyit

Gerard Depardieu szívesen áldoz a gasztronómia oltárán, szereti a finom ételeket és a jó borokat, ezért nem csoda, hogy beszállt a kulináris bizniszbe is. Októberben második hazájában, Moszkvában nyit éttermet.

Putyinnal nagy barátok

A francia színészóriás már három étteremmel büszkélkedhet Párizsban, megvetette lábát a belga gasztronómiai piacon is, kulináris hódító útja következő célpontja pedig Moszkva lesz októberben. Ekkor nyitja meg ugyanis éttermét második hazájában, ahová azért „száműzte” magát, hogy kibújjon a vagyonát alaposan megtizedelő francia adózási rendszer alól. Több mint másfél évvel ezelőtt barátja, Putyin orosz állampolgársággal „ajándékozta meg”, amit Napóleonunk azzal hálál meg, hogy ősztől az orosz nép krémjét finomabbnál finomabb ételekkel kényezteti a fővárosban.

Mindig is szerette a jó bort

Depardieu érdekes figura még érdekesebb allűrökkel, amikor éppen nem Napóleonként tündököl Háry Jánosunkban a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadján, akkor leginkább egy jófajta bor társaságában ücsörög és elmélkedik valahol. Szereti a hasát, ezt nem is tagadja, és ahogy az ábra mutatja, remek gasztrotérítő: áldásos munkásságát e téren első hazájában, Galliában kezdte, majd haladt a szomszédos országok felé, és Belgiumban folytatta szőlősbirtokokkal, bisztrókkal és sörözőkkel, végül orosz honban kötött ki. A névválasztással nem sokat bíbelődött, egyszerűen Gérardra keresztelte moszkvai éttermét, ahol állítása szerint olyan francia és orosz ételeket fognak felszolgálni, amik a kedvencei.

A jó üzleti érzékkel megáldott francia nem áll meg egyetlen oroszországi étteremnél, már most továbbiakban gondolkodik. A terjeszkedés célpontjai között szerepel Szentpétervár és Szaranszk is. Utóbbi a filmsztár állandó lakóhelye.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.