BOR és NŐ… mindig másért szép!

BOR és NŐ… mindig másért szép! – Hölgyek a Budavári Borfesztivál reflektorfényében

Szeptember 11-15. között a 22. Budavári Borfesztiválon a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. Egyre többen vannak azok a hölgy borászok, akik boraikkal kiemelkedő sikereket érnek el. Valami titkuk biztosan van! A fesztiválon ez is kiderül.

Közel negyven női borász állít ki és kóstoltat a fesztiválon, a pódiumbeszélgetések, illetve más érdekes programok során pedig közülük 24-26 hölggyel személyesen is megismerkedhetünk. Ők mind a nőkre jellemző kifinomultsággal, érzékenységgel, tapintattal, de férfias határozottsággal és munkával készítik boraikat, melyeket a borkedvelő közönség is nagy kíváncsisággal fedez fel. Szőlőiket anyai szeretettel és gondoskodással nevelik, boraik érését csendben figyelik, okosan terelgetik. Fűszerük az őszinte szeretet és a szenvedély, ami mindenki lényét átjárja, aki megkóstolja e földön túli nedűket.  Az idei Budavári Borfesztiválon a borkedvelők megtudhatják, mit csinálnak másként a hölgy borászok, akik személyes jelenlétét egy összetéveszthetetlen logó fogja jelölni a faházakon. A Borfesztiválra látogató nőket kényeztető meglepetés várja.

Színes programok, jó borok!

Az idei Borfesztivál díszvendége Portugália, amely borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik. Mind az öt nap a kultúráról szól: világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. Első nap színpadra lép a Magna Cum Laude. Csütörtökön a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara és egy már megszokott, felejthetetlen hangulatú Ghymes koncert szórakoztatja a borozgatókat. Pénteken izgalmas napnak nézhetünk elébe: Tárkány Művek, Holdviola és a Vujicsics Együttes dallamai nyújtanak teljes kikapcsolódást. Vendégként színpadra lép Tolcsvay László és a Söndörgő Együttes. Szombaton a Magyar Jazz Napját ünnepeljük csupa jazz-es fellépővel, a napot egy portugál fado énekesnő koncertje zárja. Vasárnap pedig a Budavári Népzenei és Néptánc Gála résztvevői színesítik a napot.

A szórakozást sok más program teszi teljessé és feledhetetlenné kicsik és nagyok számára. Hétvégi gyermekprogram, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jubileumi programjai, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafagyűjtés és még számtalan program vár mindenkit! Ha nem is a Budai Várban, de bemutatkoznak a Fesztivál Éttermek.  Szeptember 6-15. között Budapest legjobbjai közül 12 étterem készít 5 fogásból álló menüsort, amelyhez az ihletet a magyar borok remekei adták. Minden fogás az azt megálmodó főszakács stílusát tükrözi, és minden fogást tökéletesen kiegészít egy gondosan kiválasztott bor.

A peppers! étterem teraszáról a Budai Vár

A 12 “gasztronómiai szentély” között van a Marriott Budapest peppers! étterme is, ahol egy sajtótájékoztató keretében megismerhettük a borfesztivál programját, és természetesen kulináris kényeztetésben is részünk volt, hiszen megkóstolhattuk a fesztivál idején kínált különleges menüjüket. Kedvencem az előétel volt, ami nem más, mint libamájszelet brióssal és pálinkában párolt szőlővel, no meg hozzá jófajta Kadarka a poharunkba. A többi étterem is ki fog tenni magáért, különleges bor és  étel párosításokból sehol sem lesz hiány! Ehetünk majd korianderes lazacburgert, fehércsokis tortilla tortát vagy marhapofa elixír levest, és ihatunk jobbnál jobb borokat, mind-mind magyar borásztól. Érdemes tehát megkeresni azt a 12 éttermet, ahová elmehetünk megkóstolni ezeket a nem mindennapi ízkompozíciókat. A Table Free Budapest segítségével pedig egyszerű lesz az asztalfoglalás.

További információ a Borfesztivál honlapján!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.