Báloztak a magyar ízek kedvelői

Idén első alkalommal a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezték meg a Magyar Ízek Bálját, ahol a tradicionális magyar ízeken, a gasztrokultúra ápolásán és a magyar termelők népszerűsítésén volt a hangsúly. A bálozók olyan különlegességeket ízlelhettek meg, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár vagy a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A rendezvényen díjjal jutalmazták az év termelőjét, az év felfedezettjét és az év sikertermékét.

Ízkreáció a bálon

Páratlan gasztronómiai élményben volt részük a Magyar Ízek Bálja vendégeinek. „A megújuló hagyományok” jegyében a báli vacsora fogásait Magyarország hét kiváló és ismert hazai séfje készítette kizárólag minőségi magyar alapanyagok felhasználásával. A menüben olyan különlegességek szerepeltek, mint a szilvásváradi pisztráng kaviár fürjtojással és uborkasalátával, a bükki kecskesajttal gratinírozott libamáj „tatár”, a Szőlőlevélben sült szürkeharcsa csomboros káposztával, valamint a konfitált vízibivaly nyak és szürkemarha borjú bélszín duo kéksajtos kukorica prószával és szarvasgombás burgonya habbal. A szervezők a közelgő böjti időszakra való tekintettel böjti menüt is összeállítottak. Az ételeket a korábbi „Év borászai” díjat nyert pincészetek nedűi kísérték.

Nincsen bál tánc nélkül!

A bálon három kategóriában osztottak ki díjakat. Az Év Termelője elismerést Gábor Sándor (Gábriel Bon-bon Manufaktúra) vehette át, aki az elmúlt években folyamatosan fejlesztette cégét és új eljárásokat vezetett be. Az Év Felfedezettje a Tokaji Borecet Kft. Muskotályos Borecetje lett, a díjat a cég megújított terméke és új stratégiája miatt érdemelte ki. Az Év Sikerterméke kategóriában pedig a legkeresettebb és a legtöbbet értékesített terméknek Sáfrány László füstölt pisztrángja bizonyult.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.