Autóverseny a tányéron

A művészeket néha furcsa témák ihletik meg. Az exkluzív francia divatmárka, a Hermes tervezőit most például az autóversenyzés világa, ezt öntötték ugyanis étkészletbe.

Sportos étkészlet

A legendás angol sportkocsi, az Aston Martin adott már témát híres ékszerésznek, Grant Macdonalnek, aki „Silver by Aston Martin” néven exkluzív ezüstékszer kollekciót dobott a piacra. Az alkotások különlegességét az adta, hogy a sportautó formavilágát a kortárs brit dizájnnal ötvözték. Most a legendás francia divatmárka, a Hermes dolgozott fel hasonló témát, a párizsi veterán autó múzeumban mutatta be „Rallye 24” étkészletét.

Sportautóhoz illő minták a tányéron

A divatház arról híres, hogy szereti a megdöbbentő, különleges kollekciókat, mint például a számítógépes technológia inspirálta nyakkendőket vagy a sportélet ihlette, régi időket idéző porcelánokat. Utóbbit Damian O’Sullivan és Benoît-Pierre Emery tervezte, ők azok, akik a csodás Hermes selyemsálak megalkotói is. Az ünnepelt francia divattervező, Christian Lacroix szintén készített már porcelán étkészletet, ő színes pillangókkal és fekete-fehér csíkokkal díszítette a tányérokat.

A „Rallye 24” kollekció 49 különféle darabból áll, 6 féle színben és 17 különböző formában készül. A sportkocsik világához hozzátartoznak a versenypályák is. Természetesen ezek is felbukkannak a tányérokon, tálakon, íves vonalakat rajzolva azokra.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.