Abszolút eredeti vodkásüveg

Az Absolut Vodka mindig az egyedire, egyszeri és megismételhetetlenre törekszik, ezért született meg legutóbbi limitált szériás kollekciója is. Az Absolut Originality néven futó sorozat külseje miatt számít unikumnak, hiszen az átlátszó üveget kobaltkékkel színezték meg, és az így készült négymillió alkotás mindegyike garantáltan egyedi.

Magán az üveg formáján nem változattak, hiszen az már ikonikusnak számít, inkább egy kicsit megpróbálták feldobni, méghozzá művészien. Az ötletet egy tradicionális svéd üvegkészítő műhely adta, kobaltkékkel színezték meg az átlátszó üveget, de nem teljes egészében, hanem éppen csak annyira, hogy az érdekes mintát rajzoljon bele. Az 1100 fokos olvasztott üvegbe dobják a “kékítőt”, majd amikor az kihűl, láthatóvá válik a nagy mű: érdekesen kanyargó csíkok az üvegen. Az így született alkotás pedig hűen tükrözi az Absolut Vodka filozófiáját, az egyediségre való törekvést.

Ötletes koktélok

A lényeg azonban még mindig magában az üvegben van, vagyis a vodka. A mutatós külső mindössze „előjáték”, valójában a tüzes folyadék az, ami az ízlelőbimbóinkat izgatja. A kellemes látvány után frenetikus ízhatásra vágyunk, amit meg is kapunk. A vodka még finomabb, hogyha koktélalap, és ezt az Absolut csapata jól tudja. Profi mixerek találták ki a „Gourmet Junk Cocktails” italokat, amelyek formabontóak és nagyon eredetiek. A tálalás figyelemfelhívó, felhívás keringőre. Befőttesüvegben vagy éppen nejlonzacskóban „úsznak” a koktélok. A lényeg, hogy az alkotás megragadja a figyelmet, megmosolyogtasson, és különbözzön az átlagostól. Természetesen az ízvilág is egyedi, hiszen az alkotóelemek között nem tipikus koktél alapanyagok szerepelnek: kamillatea, agave szirup, ehető virág, málnalekvár vagy pisztácia fagyi.

A koktélok receptjeit itt találod: http://www.absolut.com/Originality/

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.