A méret a lényeg

Kicsi, közepes és nagy hamburger

Sokszor mondjuk, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Aki viszont odafigyel az alakjára, annak az éttermek adagjai általában hatalmasak. A londoni Sohóban azonban kísérleti jelleggel néhány hétig üzemel egy olyan étterem, ahol kisebb porciót is rendelhetünk.

Vajon lehet-e ezzel a módszerrel az elhízás ellen küzdeni? Azoknak biztosan számít a méret, akik vigyáznak a vonalaikra, viszont szeretik az ízes és nem éppen kalóriaszegény ételeket. A Méret Számít nevű étterem június közepéig a Sun & 13 Cantons pubban kap helyet, ahol a tradicionális brit ételeket nemcsak nagy, hanem közepes és kis adagban is lehet kérni.

Csinos kis adag

Piccadilly Circus „The Criterion Restaurant”-jának vezető séfje, Matthew Foxon instrukciói alapján készülnek a mini marha burgerek és a hal-chips páros is. Az előétel, főétel és desszert is háromféle méretben rendelhető, attól függően, hogy éppen mekkora mennyiségre vágyunk. Az irányítás és a kontroll is teljesen a kezünkben van, így biztosan nem esszük „túl” magunkat. Természetesen a fogások árát a méretükhöz igazították.

Páldául a mini hotdog és hamburger éppen falatnyi, a nagyétkűeknek előétel, míg másnak, lehet hogy éppen ez a méretű finomság az ideális főfogás. A nagy tripla hamburgerrel nehezen bánik el egy ember, így előfordulhat, hogy a nagy adagokon társaságok osztoznak. Az étteremben rugalmasan kezelik az igényeket, itt valóban mindenki annyit kap az ételből, amennyit meg tud enni.

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.