A magyar gasztronómia legjobbjai

A Gault&Millau Magyarország 2015-ös étterem- és borkalauzában megtalálod azokat a hazai éttermeket, amelyeknek gasztronómiai szakértők a legjobb értékelést adták. Íme!

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja, hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára.

Forrás: DiningGuide.hu

Anonim szakértők értékelése alapján 2015-ben “Az év konyhafőnöke” Ádám Csaba (Olimpia étterem); “Az év borászata” a tokaji Bott Pince, “Az év étterme” pedig Sárközi Ákos konyhafőnök vezette Borkonyha lett.

A kalauz értékelése szerint a legjobb hazai éttermek mindegyike a 20 pontból 17-et kapott. Ilyen címmel a Costes restaurant, az Onyx étterem és a ZONA Bisztró büszkélkedhet. Mögöttük mindössze egy ponttal maradt le az Alabárdos étterem, a Borkonyha, a Laci!Konyha!, az Olimpia Vendéglő és a Salon Restaurant. Az Aranykaviár étterem, a Babel, a Csalogány 26 és a LouLou Restaurant minősítése 15 pont, ami szintén nagyon szép eredmény.

További díjazottakért KLIKK IDE!

Hozzászólás Facebookkal

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.